The Simpsons Movie



22 sezondur devam eden bir serinin sadece bir tane sinema filmi olması gerçekten de şaşırtıcı; ama en azından bir tane de olsa bir Simpsons filmi var ve bu sayede yıllardır izlediğim ve mizahına, hicivlerine bayıldığım bu çizgi filmden blogumda bahsedebileceğim için mutluyum. 
 
( Bu arada Simpsonsları South Park veya Family Guy ile kıyaslayanlara hep sinirlenmişimdir, haberiniz olsun, belirtmeden geçemedim :P )
 
Gelelim The Simpsons Movie'ye. Filmle ilgili genel bir eleştiri yapacak olursam filmin alışık olduğum Simpsons mizahı beklentimi iyi bir şekilde karşıladığını söyleyebilirim. Bence filmin tek sorunu biz kadrolaşmış Simpsons takipçilerine verdiği mesajın biraz  fazla duygusal kaçmasıydı. Springfield'ı ne kadar çok sevdiğimiz, bu ailenin bizim nasıl bir parçamız haline dönüştüğü bol bol vurgulandı film boyunca. Ama neyse ki bunu yaparken The Simpsons'ın kıvrak zekasından ve zekice yazılmıs esprilerinden taviz vermemişlerdi.
 
The Simpsons Movie'de Homer'ın, Springfield halkından kum havuzundaki boşluk sayesinde kaçmaya çalışırken deliğe sıkıştığı sahne en çok güldüğüm sahnelerden biri.  Öncesinde kaçabileceği için peşinen dalgasını geçen ve bir yandan kaçmaya çalışırken bir yandan da hareket çeken Homer'ın deliğe sıkışmasıyla suratının aldığı ifade (bkz: resim) ve son anda tam kaçacakken   kafasının üst kısmının deliğe takılmasıyla beraber Springfield sakinleri tarafından uğradığı komik linç girişimi beni epeyce güldürdü diyebilirim :))




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder